Posted by : Ailin duminică, 1 iunie 2014

La mulți ani tuturor, indiferent de vârstă! La anii bătrâneții rememorăm cu zâmbetul pe buze fiecare boacănă făcută, fiecare prostiuță, fiecare cadou primit de la moșul, fiecare bătaiță primită în scop educativ (pentru că bătaia e ruptă din rai)!

        O lume minunata!
De unde ziua copilului ? Această zi specifică copilăriei a fost menționată pentru prima oară la Geneva la  Conferința Mondială pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor în august 1925 unde ceva omuleți (comuniștii!) au decis să adopte Declarația pentru Protecția Copilului. După această ședința a oamenilor mari s-a introdus ziua copilului iar pentru prima oară a fost sărbătorită în Turcia pe 23 aprilie 1920. “Copii sunt conştiinţa omenirii şi ea are obligaţia să asigure copilul cu tot ce are mai bun” este unul din cele zece principii ale Declaraţiei Drepturilor Copilului, adoptată de Adunarea Generală a ONU în anul 1959.

Și fiind o zi așa minunată, fiecare trebuie să își impună să fie măcar pentru o zi copil. Chiar și la vârsta mea (21 ani) mi-am sunat părinții și așteptam să îmi zică La multi ani! (mi-au zis după ce le-am bătut un apropo :Nu ai copil ? :)) ) .Astăzi este ziua aia când se merită să-ți arunci principiile de adult și să uiți că ai n-șpe mii de proiecte, de lucru, de scris și să îți faci tema pe bune : să copilărești. Mergeți într-un spațiu de joacă cu cei mici, mergeți într-un târg și cumpărați-vă o jucărie, o înghețată la vafă, o acadică, o bombonică, ce știu eu, un biscuite în formă de ursuleț!

Astăzi ai oportunitatea fără să fii judecat să te prostești, este ziua aia când se merită să te uiți la Bambi, Matilda, Ciocănitoarea Woody, Timon și Pumba, Cățelușii ăia obraznici, Dalmațienii și multe altele. Faceți lucruri care vă amintesc de copilărie când lipeați pe dulapuri toate abțibildurile de la gume, chinuiți-vă intenționat să desfaceți o acadică Chupa Chups( tare greu mi se mai părea și o rupeam cu dinții până la urmă), salvați prințesa lui Mario că nici în ziua de azi nu au făcut nuntă ,când furai de la mama din geantă ciocolată sau ceva mărunțis și VIA la magazin să îți cumperi bomboane, când furai de la vecinu' cireșe,dude etc. (eu și acuma mai fur de la vecina zmeură, deși tata mi-a pus să îmi ajungă, da parcă alea îs mai bune :)) ).

Astăzi jocurile glorioase ale ștrumfilor sunt rememorate de toți : de-a v-ați ascunsu, lapte gros, pititea, șotron, prinselea, baba oarba, fripta - oameni de zăpadă handicapați, îngerași în zăpadă, săniuța, momentele când foloseam pastilele mamei și ne făceam farmacie, mergeam cu lumina și curentu' , ne îmbrăcam cu hainele mamei/tatălui ,ne înfășuram cu cearceaful și eram prințese etc.
Știți voi : copilăria este locul unde ar trebui să fugim cu toții când avem probleme insolubile, deși ajungem în momentul ăla când trebuie să o părăsim, niciodată să nu o uităm și să revenim la ea de câte ori avem ocazia.(copilăria în ziua de azi se pierde ,copilăria o să devină istorie!)

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Popular Post

- Copyright © Idei Trasnite -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -