Posted by : Ailin miercuri, 14 mai 2014

Cum ar trebui sa fie dragostea adevărată?
Ne îndrăgostim deoarece suntem egoiști. De ce ? Simțim ca ne lipsește “ceva” și căutam acea calitate lipsă într-un partener. Cineva spunea așa “Teoria iubirii este o teorie a sinelui ce implica noțiunea de sine împărtășit ”.
Dar dragostea nu e sub nici o forma atunci când el/ea iți stă la picioare și te ridica în slăvi, aceasta este o dragoste oarba!(iubire obsesiva,fără intimitate și angajament,conform studiilor psihologice).Ne întâlnim zi de zi cu replici de genul “Nu pot,nu mă lasă el” ,”Nu pot să merg,o sa se supere el/ea”.Hai sa revenim la realitate.Nu te-a crescut ea/el sa iți spună ce sa faci! Exemplul cel mai întâlnit : el iți interzice ție ,ca femeie sa ieși la un suc cu fetele ,dar culmea ,el are voie sa meargă la o bere cu băieții (cad doar e bărbat). Acum o sa îmi sara în cap toți masculii(mai ales cei care se simt cu musca pe căciula) dar nu i-am inclus pe toți . Sunt și băieți care știu să iubească.Și nici atunci când ei/lui nu îi pasă de tine și te sună evident doar când are nevoie de ceva,și doar atunci își amintește de tine!Așa arată iubirea bolnavă!


Dar ce este iubirea de fapt? Iubirea adevărată este atunci când ești independent de el/ea și totuși simțiți nevoia sa fiți împreună. Când afecțiunea ,atenția ,încrederea , înțelegerea ,acceptarea ,dăruirea și mai ales vulnerabilitatea își fac prezenta.Confuz.dar asa arata iubirea sănătoasă !

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Popular Post

- Copyright © Idei Trasnite -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -